Известие

Collapse
No announcement yet.

питане за мотор

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от duronman Покажи съобщение
    Някой може ли да ме насочи за ремап на моя шестак на добра цена? Не искам някакви брутални коне и т.н.

Искам само малко аванс на запалването (най вече заради ГИ, който сложих) и евентуално някой нютон отгоре, че 2.5 много страда от липса на въртящ в ниските обороти за разлика от 3.0, а това при автомата е равно на сравнително тромав старт за конете й.
    Не мога да те насоча, но мога да ти кажа цени: от 350лв до 500лв. Като за тази цена някъде плащаш само "софтуера" и смяната, а на други ти измерват смесите и променят софтуера няколко пъти докато станат оптимални ...
    Но моята си тръгва още от 2000 оборота и засега няма да сменям софтуера.
    Някой ден като смениш дебитомер ще се учудиш колко не ти е вървяла колата преди ...
    ...

Comment

Мерих го на диагностика и дава доста адекватни стойности.

Проблемът с автоматът е, че при леко градско каране в режим D сменя предавки малко рано и в един момент колата се озовава на най-висока предавка на 1400 оборота и докато стигне 2000 е умрял кон. Това естествено го коригирам с лоста наляво на спорт и тя си включва предавка надолу.
      Alfa Romeо 166 2.5 V6 Sportronic, EX: Lancia Lybra Comfortronic 5.20, Ex: Lancia Kappa Power Drive 5.20

Comment

Може би ти трябва оптимизация на софтуера на скоростната кутия.
        ...

Comment

Няма да стигам в толкова дълбоки води В крайна сметка за това е режимът спорт. Цялата ми идея е в това, че особено при кола с ГИ един аванс ще се отрази добре - нищо повече. Не очаквам чудеса, не искам бегачка и т.н. Просто искам най-доброто от това, което имам без ненужни и потенциално опасни за колата интервенции.
          Alfa Romeо 166 2.5 V6 Sportronic, EX: Lancia Lybra Comfortronic 5.20, Ex: Lancia Kappa Power Drive 5.20

Comment

Няма да стигам в толкова дълбоки води В крайна сметка за това е режимът спорт. Цялата ми идея е в това, че особено при кола с ГИ един аванс ще се отрази добре - нищо повече. Не очаквам чудеса, не искам бегачка и т.н. Просто искам най-доброто от това, което имам без ненужни и потенциално опасни за колата интервенции.
            Понеже на предишната ми кола имах адванс процесор, калибриран специално за конкритния двигател, то ако ще правиш ремап заради газта, то той трябва да се направи вероятно от добър газаджия. Ако я караш предимно на газ, ОК. Но нали се сещаш, че така ще влошиш работата на бензин.
            Мен газаджиите и други колеги ме разубедиха да правя каквото и да било за това предварение.
            Но ако се направи добре, има смисъл.
            Наблюдавал съм една икономия от около 10% газ, по-добра работа на двигателя и щадене на изпускателните клапани.
            Най-добре се консултирай с Роби по въпроса.

159 1.8 MPI
            166 2.0 TS (ex)

Comment

Чел съм че съвременните ГИ си имат корекция на адванса.
              Адванс процесора имаше голям смисъл при първите уредби (не ГИ )на метан от преди години.
              ...

Comment

Възможно, но самите газаджии, които я слагаха ми казаха, че ще е от полза. Добре, а за да не се прави ремап има ли как да се сложи аванс процесор преди газовия компютър и всичко това да се случва само на газ ?

Не карам почти на бензин (2км всяка сутрин), но нямам намерение да и влошавам работата, защото сега и на двете горива работи еднакво добре.

Иначе съм чувал (не твърдя, че е достоверно), че така или иначе при ремап на бензинови ECU-та се пипа аванса малко за по-добро изгаряне.

Comment

Възможно, но самите газаджии, които я слагаха ми казаха, че ще е от полза. Добре, а за да не се прави ремап има ли как да се сложи аванс процесор преди газовия компютър и всичко това да се случва само на газ ?

Не карам почти на бензин (2км всяка сутрин), но нямам намерение да и влошавам работата, защото сега и на двете горива работи еднакво добре.

Иначе съм чувал (не твърдя, че е достоверно), че така или иначе при ремап на бензинови ECU-та се пипа аванса малко за по-добро изгаряне.
                  Тогава търси вариант да сложиш ТАП. Това е по-чистият вариант. Освен това, не се сещам как газовото ECU може влияе на запалването.

159 1.8 MPI
                  166 2.0 TS (ex)

Comment

Няма как... точно TAP мислех да сложа, но не ми е ясно при ГИ става ли ОК. Иначе цените вече са им повече от приемливи.

Comment

Няма как... точно TAP мислех да сложа, но не ми е ясно при ГИ става ли ОК. Иначе цените вече са им повече от приемливи.
                      Проблемът със слагането на ТАП не се състои в това дали уредбата е ГИ или класическа. Проблемът е в запалителната система на двигателя. При старите двигатели с високоволтов разпредилител и една бобина, ТАП се слагаше последователно на датчика на запалването в делкото или в случай че двигателят няма датчик в делкото - последователно на първичната страна на бобината. Практически при теб ТАП трябва да бъде 6 - канално устройство.

159 1.8 MPI
                      166 2.0 TS (ex)

Comment

Working...
                      X